Fredag 4.11, England


Idag var det opp å stå 07.50, frokost 08.00. Dette er vår tredje morgen på reisefot, vi er inne i turens andre halvdel. Idag skal vi besøke Coventry academy 09.30 etter dette disponerer elevene tida selv frem til kl. 20.00 da er det tid for middag etterfulgt av quizkveld. Flere av andreklassingene ungikk så vidt vekking, mens 4 tredjeklassinger måtte vekkes. Vi har enda ikke klart alle mann alle på tida, kanskje imorgen?

Engelskmenn forstår viktigheten av en solid frokost

09.05 bærer det avsted mot akademiet. Vi blir godt mottatt og blir vist rundt. Selv om Coventry ligger i bunnen av championship (nest øverste nivå i England), så har de et av landets beste fotballakademier. Vi skal se når attenåringene deres trener, de har nettopp slått Chelsea og Man City, og befinner seg helt i toppen i den nasjonale ligaen. Lørdag er det toppkamp mot Bristol City, så dette er siste økt før det braker løs. Vi oppdager snart at fasilitetene her er svært imponerende, foruten innendørs kunstgress ser vi 5 strøkne gressbaner, 1 til kamp og fire til trening. På akademiet trener gutter fra 8 – 18 år. Vi får høre at idag er to norske gutter på fjorten år på prøvespill.

Coventry academy, treningsrom, trenerkontorer, lab, innendørs kunstgress og garderober

En litt trøtt gjeng.

4 strøkne fotballbaner

En vanlig uke for 18 åringer på Coventry academy

Michelle er koordinator ved akademiet, hun forteller oss om guttenes hverdag. Guttene her har fått en fin sjanse, en del av de eldste har proffkontrakter, de har fulle dager på akademiet hvor de trener, spiser og studerer. Hun forteller at det bare en noen få som passerer nåløyet og får kontrakt med Coventrys 1 lag, det er derfor viktig at guttene jobber med skolearbeidet slik at de ikke står på bar bakke om de ikke skulle lykkes. For å spille kamper må en møte til undervisning. 18 åringene har egen fysioterapeut, to fysiske trenere, og to trenere som tar seg av det spillemessige. En av dem er en ikke ukjent mann ved navn Lee Carsley. Carsley er best kjent for sin tid i Everton og Derby hvor han blant annet var lagkamerat med Lars Bohinen. Carsley viser seg å være en ekstremt hyggelig fyr, og forteller om spillere og hva de skal gjøre denne økten.

Alfi gir Carsley klar beskjed om hva han synes om Everton

Carsley vill absolutt ta bilde sammen med Alfi og Arne, etter en del mas gav de etter

Under oppvarmingen ser vi at Coventry har vært inne og sett på treningsvideoen vår på youtube. Arne irriterer seg over at han ikke har copyright. Guttene er fokuserte og gjennomfører de ulike øvelsene, men tuller og ler i pausene. Her er det rom for latter, leven og practical jokes så lenge guttene er fokusert i utførelsen. Etter oppvarming og ulike hurtighetsøvelser, kjører Carlsey på med ulike spillrelaterte pasningsøvelser.

Rom, bevegelse, pasning.

Guttene imponerer oss. De har tempo i pasningene sine, de har gode og retningsbestemte førsteberøringer og er flinke til å finne nye rom. De gjør overraskende få feilvalg, og alle er konsentrerte. Carsley gir beskjed hvis en ikke er påskrudd og slår ned på dårlig språkbruk, men på en fin og fattet måte. Alt virker veldig profesjonelt og planlagt ned til minste detalj. De fysiske trenerne kommer bort for å slå av en prat, en av dem jobber med en doktorgrad. Vi diskuterer tester, metoder og fysiske faktorer i fotball. Vi opplever folkene her som utrolig åpne og gjestfrie. De deler av sin kompetanse, og ber oss om mailadresser slik at vi kan holde kontakten. Utrolig kjekt å komme på innsiden av en klubb som jobber på dette nivået, det faglige utbytte av dette besøket er høyt både for lærere og elever. Trenerne ved Coventry academy tilbyr oss en presentasjon om hvordan de jobber med den fysiske biten. Vi takker ja til tilbudet, men først må vi ha litt mat. Michelle bestiller sandvich til oss på nærmeste pub. For en service!

Pub betyr public house og er en viktig bestanddel i det engelske samfunnet. Her foregår det meste av den lokale sosialiseringen

Mange nordmenn forbinder publiv utelukkende med alkohol med god grunn. Her i England er puben mye mer enn dette. Her serveres god hjemmelaget mat og fungerer som et naturlig treffpunkt for området. Etter en god lunch på Millpool reiser vi tilbake til akademiet. Her forteller Pete oss om kosthold, restitusjon og arbeidskrav. Selv om elevene har fordøyd store mengder informasjon er det stille i rommet. Coventry driver trening på høyt nivå, helt fra guttene er tolv år har de individuelle utviklingsplaner. Guttene veies og testes på alle mulige måter. Bevegelsesmønsteret blir grundig analysert og styrketreninngen er ekstremt målrettet. Pete er en tungvekter han har tidligere jobbet som fysisk trener for det engelske rugbylandslaget. Noe er nytt for oss men en del er heldigvis også kjent.

Pete vil ta med seg guttene og besøke oss på Bryne

Etter et vellyket besøk på akademiet bærer det mot byen igjen. Nå venter en ny runde shopping. JJB sport. Sportsdirect og Primark, here we come! Noen tar bussen hjem for å trene, bade, sove eller bruke tid med bestevennene som heter Mac, Hewlett Packard og Acer. Nede i Coventry klarner det opp.

Blå himmel og flott katedral, høytid

Katedralen i Coventry ble bombet under andre verdenskrig

God be in my mind and in my growing. Dette er bedre enn "Mot høyere mål"

I kirken finner vi inspirasjon og tid til ettertanke. Teksten ovenfor utfordrer til refleksjon.

Kl.20.00 sharp var det igjen klart for middag. De fleste er på plass i tide, men enda er det noen som har et litt for avslappet i forhold til tidsfrister. Middagen er igjen suveren, forret, hovedrett og dessert vi koser oss.

Godt måltidsfellesskap

Etter middag er det klart for quiz. Kategoriene ikveld er idrett, historie, geografi og musikk. Lagene er delt i på forhånd, jentene er kapteiner. Quizen består av 3 runder.

Gode diskusjoner og mange gode forslag.

Vinnerlaget med 57 poeng, en respektabel poengsum ledet av en meget opplagt Gunhild Olsen som særlig bidrog på musikk delen. En god quizkveld, med verdige vinnere. Mye godt humør og sunn konkurranse. Jevnt var det også tre lag endte med 52 poeng og et lag på 53 poeng.

Gunhild, Tina, Håvard, Erik og Mads, gratulerer! Ikke uventet er det to egersundere på laget.

Kristoffer Viste får 26 pund i premie for resultattippingen igår, «første gangen jeg vinner noe sånt» sier han. Resten av kvelden består av god drøs, jeg oppdager at Larsi og Jone er hardcore Liverpool fans.

Idag har vi lært litt om åpenhet, generøsitet, gjestfrihet og delekultur, takk Coventry! Kontrasten til Man Utd er enorm.

PS. Alfi og Arne ble observert løpende på trimrommet, believe it or not.

Forrige innlegg
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: