Fra sjuende til åttende generasjon


I Japan står kollektivet sterkere enn individet, dette har vi senest sett i etterkant av den verste katastrofen i Japansk historie, tsunamien 11 mars tok livet av 23 000 japanere. Før røyken hadde lagt seg var japanerne igang med gjennoppbygningsarbeidet. Frivillige japanere utsatte seg selv for livsfarlig stråling, fordi kollektivet står sterkere enn individet. 420 millioner norske krone har blitt levert til poltiet av japanere som har funnet penger i ruinene. Under andre verdenskrig gikk japanske piloter i døden for folket for kollektivet. På mange måter står den japanske fellesskapskulturen i kontrast til den vestlige verdens ekstrem individualisme. Dette kan en studere ved å se på biler.

Kiichiro Toyoda grunnla Toyota i 1937. Den første Toyota Corolla ble introdusert i 1966. Toyota er en folkebil, en bil for massene, men ikke som de gamle kommunistbilene fra Lada og Drabant, Toyota produserer kvalitet til kollektivet. Bilene er de mest driftsikre i verden, motorene er evighetsmaskiner, de bruker lite bensin, de er nøkterne og enkle, det er sparsomt med plass. Luksus og comfort må du kjøpe andre steder. Toyota gjør ikke som amerikanerne og tyskerne. Vi produserer ex antall modell i ex antall farger, versågod velg sier Toyota, mens BMW og de andre mottar skreddersydde bestillinger. Bilen som er tilpasset brukeren. Det spares ikke på comfort, luksus og hestekrefter, det snakkes om kjøreopplevelsen om din spesielle bil. Amerikanske og tyske bilfabrikanter har tilpasset seg vestens menneskers deres ekstravaganse og alle deres spesielle behov. Til og med folkebilen har kastet seg med i kappløpet.

1 generasjons Corolla

I 2004 kjøpte min kone en Toyota Corolla for 34 000 kr. For en god måned siden solgte vi den til noen gode venner. Sjelden har vi fått bedre valuta for pengene. Vår kjære Corolla har alltid vært til å stole på, som den japanaren han er har han vært lojal og pålitelig, aldri noe tull. Bensinen utnytter han gått, mil på mil aldri noen klagende ulyder. Toyotaen har tatt oss trygt frem til Danmark og Tyskland, til Sørlandet og til Oslo. Toyotaen har besvart skjødesløs behandling og minimalt med omsorg med kjærlighet. Vår største prestasjon er ti dager på tur sommeren 2009. To unger, to små barn, to barneseter, vogn, klær, mat det er utrolig hva en liten Toyota kan bære. Som en hyllest har jeg skrevet et dikt:

Til å stole på

Takk!

Takk for minner, takk for alt.

Du har stått når vi har falt

Du har lært oss mye og mangt

Vi har kost oss selv om det har vært trangt

Du har bidratt til mang et eventyr

For deg må det ha vært et styr

Lojalitet og trofasthet er din replikk

La oss huske det i livets hastige trafikk

Nå ønsker vi deg lykke til videre på livets vei

Nå vil du få mer omsorg enn du fikk av meg

Ikke noe fiksfakseri

Vårt nye glis er selvfølgelig en nyere Toyoata Corrolla. Den gamle var en sjuende generasjons corolla nå har vi fått en fra den åttende generasjonen. Vi har store forhåpninger. Det er kassettspiller i den nye bilen vår så nå et det bare å børste støvet av «Gud og jeg er venner» og «Kamilla og tyven». Kanskje er det noen som har noen gode talekassetter av Øyvind Andersen liggende, gi lyd! Vi gleder oss til nye eventyr. Takk Japan, takk Toyota!

Klar for nye eventyr, det er ikke lette å hoppe etter..........

 

 

 

Reklamer
Forrige innlegg
Neste innlegg
Legg igjen en kommentar

2 kommentarer

  1. Thomas Rake

     /  oktober 30, 2011

    Jeg har en kassett fra våren 1998. Jeg hadde en bibeltime i andaktslære når jeg gikk på bibelskole. Jeg har aldri hørt gjennom kassetten selv, så du kan bli den første…

    Svar
  2. Andaktslære 1998, dette høres ut som et interessant kulturstudie!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: