Hva jobber vi for i Krf?


 Kristelig folkeparti har i skrivende stund mange utfordringer. Ny partileder, valg, enhet, mobilisering og gjenoppbyning. Et viktig element i denne forbindelse er partiets visjon. Visjonen er kanskje den viktigste byggesteinen som må være på plass i enhver bedrift, idrettsklubb eller organisasjon. Det finnes mange definisjoner på hva en visjon er. Ingebrigt Steen Jensen hovedarkitekten bak to forbløffende norske eventyr innenfor markedsføring og fotball sier at en visjon er en kort energigivende setning som forteller oss hvorfor vi finnes til, og hvor vi skal reise sammen. Visjonen i Krf skal være et fast punkt å navigere etter. De gamle romerne kalte dette for casus belli: en menig, en hensikt noe å gå til kamp for. Jeg kunne skrevet mye om viktigheten av korte konsise budskap som brennes seg fast i folks bevissthet ikke minst innenfor politikken. I et samfunn som hver dag bombanderer oss med ulike beskjeder og meldinger blir håndgripelige visjoner stadig viktigere En visjon handler ikke om å formulere høytsvevende setninger men om å velge retning. Krfs visjon lyder idag som følger:

KrFs visjon er et varmt og verdiforankret samfunn, der alle har lik verdi, opplever rettferdighet og der ressursene blir forvaltet ansvarlig til beste for alle mennesker.

Jeg kan stille meg bak denne visjonen. Jeg vil ha et verdiforankret samfunn, jeg vil ha likeverd og rettferdighet og at ressursene skal forvaltes til beste for alle. Jeg tror alle parti på stortinget kan stille seg bak denne visjonen. Noen vil gjerne kjempe for andre verdier men alle ønsker selvsagt rettferdighet, likeverd og god ressursforvaltning. Denne visjonen sier etter min mening for lite om partiet og om hvilken retning partiet skal seile. Visjonen er uten brodd og gir svært lite energi. Visjonen når ikke ut, den fester seg ikke til folks bevissthet. Min påstand er at 9 av 10 av partiets medlemmer ikke kan sitere partiets visjon. At visjonen heller ikkje kommer klart frem på partiets offisielle nettside er etter min mening urovekkende. Dette sier kanskje litt om paritets engasjement og energi i forbindelse med visjonen. Partiet mangler etter min mening en viktig byggestein.

Krf må knyttes sammen med noe, partiet må ha en tydeligere identitet, partiet trenger en sak som det er verdt å kjempe for. Denne saken tror jeg kan være barna i det norske samfunnet. Barna er i dag etter min mening taperne i det norske samfunnet. Krf har muligheten til å kjempe barnas sak. Krf skal verne om kjernefamilien, vi skal slå ring rundt ekteskapet, vi skal skape en bedre skole, vi ønsker ansvarlig miljøpolitkk for å sikre våre barns fremtid, krf skal kjempe for det ufødte barnet, krf skal være en stemme for det sultende barnet i den tredje verden, krf vil arbeide for rettferdighet og likeverd for alle barn, krf vil jobbe hard for å bedre hjelpen til alle norske barn med psykiske problemer, krf vil føre en restriktiv alkoholpolitikk for å beskytte alkoholens ofre barna osv. Barn inngår etter min mening i de fleste av krfs kampsaker. En stemme for de stemmeløse ! Dette er en setning som skaper energi og engasjement.

Vi er på vei inn i et samfunn der ikke materielle ønsker og behov skal drive oss videre. Barn er en viktig ingrediens i de fleste nordmenns liv. Barack Obama sier Yes we can !, Arbeidetpartiet sa en gang bygg landet og arbeid til alle, Disney sier at de skal gjøre folk glade. Krf sier: Barna vår fremtid ! Partier, bedrifter og enkeltpersoner som har lykkes har et fellestrekk: De har en klar visjon. Barna kan være krfs casus belli.

 

Neste innlegg
Legg igjen en kommentar

2 kommentarer

  1. Tiffany

     /  november 29, 2011

    Er det ikke barna ER vår fremtid ikke barna vår fremtid?

    Svar
  2. «Barna vår fremtid» var egentlig mitt forslag, men «Barna er vår fremtid» er muligens bedre. Godt innspill!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: